Zware onweersbuien verwacht op Mallorca

geplaatst op 15-6-2016

Op Mallorca was het de afgelopen weken, in tegenstelling tot veel andere plaatsen in Zuid-Europa, uitstekend weer. Hier gaat aankomend weekend verandering in komen. Er worden dit weekend zware onweersbuien verwacht op het eiland. Met name op de zaterdag moeten vakantievierders op Mallorca rekening houden met zware regenbuien en onweer. Er zijn voorspellingen gedaan dat er ergens tussen de twintig en de veertig millimeter aan neerslag zal vallen op één dag. Dit is extreem veel de tijd van het jaar. Normaal gesproken val er in de maand juni minder neerslag dan dat er aanstaande zaterdag verwacht wordt.

Ben je aankomend weekend dan doe je er goed aan om een ruim van te voren een droog plekje op te zoeken en de storm even uit te zitten. De gemiddelde dagtemperatuur blijft wel vrij hoog met ongeveer vijfentwintig graden Celsius.