Weer in Nederland voorlopig instabiel

geplaatst op 14-6-2016

Het wisselvallige weer wijkt voorlopig niet in Nederland. Hoewel er aan het einde van de week een lichte verbetering in het weerbeeld te verwachten valt, is een langere periode met warm zomers en zonnig weer nog lang niet in zicht. Het weer in Nederland heeft te lijden onder de invloed van El Niño. Hierdoor is het voorjaar aanzienlijk wisselvalliger dan gewoonlijk. Op sommige plekken is al meer dan het drievoudige aan neerslag deze maand gevallen van wat gewoon is in Nederland. Vooral de provincies Limburg, Noord-Brabant en Gelderland hebben veel te maken met zware onweersbuien.

Kijkend naar de lange termijnverwachtingen is er pas begin juli kans op significante verbetering. Kijkend naar voorgaande zomers zou de echte zomer ook gerust tot eind juli op zich kunnen laten wachten dit jaar.Avatar

Fred de Kanonnier

June 14th, 2016 at 16:11
Permalink this comment

1

Zeg maar gewoon dat het klotenweer is hiero in Nederland. Ik gaat wel lekker op vakantie voor 3 maanden naar Spanje of so met dat kut weer hiero