Kopenhagen onder water

geplaatst op 4-7-2011

In Kopenhagen is afgelopen zaterdag zoveel regen gevallen dat de stad zo goed als helemaal blank stond. In ongeveer een uur tijd is er zo’n honderdvijftig millimeter regen gevallen, een hoeveelheid die normaal in twee maanden valt. Dit weerbeeld past dan ook helemaal niet bij het klimaat van Kopenhagen en is daarom zeer uitzonderlijk. Kelders zijn ondergelopen, onder sommige viaducten kon helemaal niet meer gereden worden en veel straten leken meer op complete waterpartijen dan op normale straten. Meteorologen verwachtten voor vandaag oorspronkelijk wederom een redelijk grote hoeveelheid regen, de huidige berekeningen zien er een stuk gunstiger uit hoewel ze in Denemarken nog steeds rekening moeten houden met overwegend grijs weer met regenbuien.