Het klimaat van de Dordogne

geplaatst op 17-7-2011

De afgelopen weken hebben we in Nederland volop te maken gekregen met regen, wisselvallig weer en tegenvallende temperaturen. Voor de thuisblijvers slecht nieuws, maar het lijkt erop dat ook landgenoten die de zon opzoeken in het buitenland niet altijd krijgen waar ze op hopen. Zo heeft Frankrijk gisteren en vannacht te maken gehad met hetzelfde regenfront dat gisteren over de Benelux trok. Het lijkt erop dat ook Frankrijk te maken heeft met tegenvallend zomerweer op dit moment. We zitten nu acht dagen in Frankrijk en hebben eigenlijk maar één dag te maken gehad met echt zonnig zomers weer. De rest van de week is het zeer matig, met temperaturen rond de twintig graden en gewoon te weinig zon. Wie bijvoorbeeld kijkt naar de klimaatinfo van de Dordogne die ziet een maximumtemperatuur staan van 28 graden als gemiddelde voor juli. Vandaag wordt het waarschijnlijk slechts 19 graden en de rest van de week wordt er geen significante stijging in temperatuur verwacht. Zo zie je maar dat langjarige klimaatcijfers geen garantie bieden voor de toekomst en dat zelfs in het normaal overwegend zonnige en zomerse Frankrijk de zomer tegen kan vallen.