eindelijk lente op Kreta

geplaatst op 6-5-2011

Zo warm als het in Nederland is, zo beroerd is het op het Griekse eiland Kreta. Net als in heel Griekenland wil het op het populaire vakantie-eiland maar niet vlotten met de lente. De afgelopen weken heeft Kreta te maken gehad met te lage temperaturen voor deze tijd van het jaar, regenachtige dagen en vorige week zelfs stormachtig weer. Erg jammer voor de toeristen die hun meivakantie op Kreta vieren en weten dat het in Nederland hoofdzakelijk zonnig en warm weer is wat de klok slaat. Het lijkt erop dat de weersverbetering in aantocht is. De afgelopen dagen heeft Kreta al wat beter weer gehad en na een mogelijke dip aanstaand weekend ziet het er naar uit dat volgende week de thermometer een flinke stijging zal laten zien naar temperaturen die tussen de 23 tot lokaal 28 graden uit moeten komen. Voor veel toeristen die hun paas- of meivakantie vierden op Kreta zal het mosterd na de maaltijd zijn. Voor de locals op Kreta betekent het dat de zomer eindelijk haar intrede zal gaan doen en dat het vakantieseizoen op Kreta eindelijk het weer krijgt wat nodig is om toeristen tevreden te stellen.Avatar

Rogier Schippers

May 6th, 2011 at 21:01
Permalink this comment

1

Hoorde an vrienden in Nederland dat het daar stervenskoud is.
Boeren klagen over nachtvorst.
Afgelopen dagen vond ik het hier op Kreta trouwens heerlijk weer.
Weet niet waar jij zat.