zomers weer op Kreta

geplaatst op 2-12-2010

Op het moment dat we in Nederland te maken hebben met flinke winterse omstandigheden lijkt het op Kreta wel volop zomer. Geen gevoelstemperaturen van min 15 graden of een pak sneeuw, maar heerlijke zomerse temperaturen tussen de 20 en 26 graden bij voornamelijk zonnige weersomstandigheden. Kreta profiteert net als heel Griekenland van het feit dat Koning Winter de weg naar het zuidoosten van Europa nog niet echt gevonden heeft. Lokale inwoners op het eiland melden op het Kreta prikbord plagend aan hun in Nederland wonende kennissen hoe aangenaam het nu is in Griekenland.

Voor de Kretenzers zijn deze weersomstandigheden een meevaller, want normaal gesproken is het weer ook op Kreta van een minder zomers karakter als de decembermaand begonnen is. Wie naar de klimaatcijfers van Kreta kijkt ziet de gemiddelde maximumtemperatuur in deze periode slechts rond de zestien graden ligt en dat het weer een somberder karakter heeft in de winter dan wat de bewoners nu gepresenteerd krijgen.Avatar

Kees Heger

December 6th, 2010 at 09:50
Permalink this comment

1

Ik woon en werk op Kreta in de regio Analipsi en het is absoluut een erg mooi najaar en begin van de winter.

Ook de vorige winter was hier op Kreta erg mooi, het heeft natuurlijk ook nadelen want er valt veel te weinig regen en daar hebben we allemaal weer last van.

Maar goed liever met 23 graden en veel zon in begin december op het strand wandelen met de honden dan in die snijdende koude wind in Nederland