zware tyfoon bereikt Filippijnen

geplaatst op 18-10-2010

Vandaag heeft tyfoon Megi de Filippijnen bereikt. Met windsnelheden die ruim boven de tweehonderd kilometer per uur liggen zorgt de orkaan voor veel ellende in het noorden van de Filippijnen. Vloedgolven, zware regenval en zeer krachtige windstoten leggen het openbaar leven in dit deel van de Filippijnen momenteel plat. De verwachting is dat Megi de komende uren in kracht afneemt. Vanochtend was Megi nog een orkaan van de vierde categorie (op één na zwaarste categorie), nu Megi over land trekt zal de tyfoon vermoedelijk twee klassen dalen naar categorie twee. Binnen enkele uren zal Megi het vasteland van de Filipijnen verlaten om daarna koers te zetten richting China. Megi zal boven water in kracht toenemen totdat categorie 3 of zelfs 4 weer bereikt wordt. Vermoedelijk trekt Megi in noordwestelijke richting naar China. Vietnam loopt ook een kans om in de baan van de orkaan terecht te komen.