overstromingen in Thailand

geplaatst op 21-10-2010

Overstromingen als gevolg van zware regenval teisteren momenteel het populaire vakantieland Thailand. De rivier Chao Phraya zorgt voor overstromingen op grote schaal in het noordoosten en de centrale regio’s. Volgens de Nederlandse media zou maar liefst een kwart van Thailand momenteel onder water staan(!). Het water zal zich in de komende dagen ook uit gaan breiden tot de hoofdstad Bangkok. Het is momenteel regenseizoen in Thailand en wateroverlast is niet ongebruikelijk in deze tijd van het jaar. De schaal waarop er nu verstromingen plaatsvinden is echter zeer ongebruikelijk. De kranten spreken van de ergste overstromingen in de afgelopen tientallen jaren. Ook buurland Vietnam heeft te kampen met flinke overlast door zware regenval. Dat is vooral te danken aan de in deze regio zeer actieve tyfoon Megi die de afgelopen dagen huisgehouden heeft.

Er zijn nog geen berichten dat reizigers die in Thailand zitten in de problemen geraakt zouden zijn. Vooralsnog gaan de geplande vakanties met vertrek binnen de komende week gewoon door, mogelijk een uitzondering daar gelaten. Er is (nog) geen sprake van een negatief reisadvies, waardoor toeristen die hun vakantie naar Thailand willen annuleren zelf voor de kosten op zullen moeten draaien indien er geen annuleringsregeling bestaat.