overstromingen in Bangkok?

geplaatst op 25-10-2010

De zware regenval in Thailand de afgelopen weken zal na de eerdere overstromingen in noord- en centraal Thailand nu mogelijk ook voor overstromingen in hoofdstad Bangkok gaan zorgen. De site VakantieNieuws meldt het volgende: “De Chao Phraya rivier, die dwars door Bangkok heen loopt, dreigt te overstromen. Bewoners langs de oever van deze rivier zijn geëvacueerd naar hoger gelegen gebieden. Het stadsbestuur van Bangkok heeft de waterkeringen en dijken versterkt met 200.000 zandzakken. Ook staan er 1.000 pompen klaar om het overtollige water af te voeren.” Toeristen die de komende dagen in Bangkok zijn of van plan zijn er naartoe te reizen moeten rekening houden met de mogelijkheid dat door wateroverlast en/of overstromingen de infrastructuur tijdelijk niet optimaal zal zijn in Bangkok. Vooralsnog geldt er nog steeds geen negatief reisadvies voor Thailand en kunnen de meeste reizen gewoon doorgaan.