orkaan Paula trekt richting Cuba

geplaatst op 13-10-2010

Orkaan Paula trekt momenteel ten oosten langs Yucatan in Mexico en zal in populaire badplaatsen als Cancun en Playa del Carmen zorgen voor redelijk grote hoeveelheden neerslag en zeer onbestendig weer. Volgens de huidige berekeningen zal Paula, die momenteel een categorie 2 orkaan is, een ombuiging in noordoostelijke tot oostelijke richting maken. De kans is momenteel erg groot dat Paula richting Cuba trekt en het eiland waarschijnlijk op de westelijke punt zal bereiken in de loop van morgen. Op dat moment is Paula waarschijnlijk al afgezwakt tot een orkaan van de eerste categorie. Mocht Paula het Cubaanse vasteland niet bereiken maar ten noorden langs Cuba trekken dat is er een redelijke kans dat Paula richting Florida trekt waar het deze Amerikaanse staat vanuit de zeer ongebruikelijke westelijke richting zou raken.