flinke sneeuw in de Alpen

geplaatst op 21-10-2010

In de Alpen en de heuvels in Duitsland is gisteren volop sneeuw gevallen. In sommige gevallen zelfs zoveel sneeuw dat het verkeer dermate hinder ondervond dat het verkeer vrijwel volledig lam gelegd werd. In Frankrijk zijn een aantal belangrijke bergpassen zelfs afgesloten vanwege zware sneeuwval. Nederlandse toeristen die lekker herfstvakantie vierden in Oostenrijk werden verrast door de plotselinge sneeuwval. Vrijwel geen van de toeristen was voorbereid op een pak sneeuw, de meesten rijden momenteel gewoon nog op zomerbanden in Oostenrijk. Voor vandaag en morgen wordt vooral in Zwitserland en Oostenrijk nog een flink pak sneeuw verwacht, op sommige plekken zelfs tot een meter of misschien nog meer. Invallende dooi in het weekeinde moet echter snel een einde maken aan de sneeuwpret en -ellende. Wie nu z’n ski’s in wil pakken en naar Oostenrijk wil rijden die maakt die tocht mogelijk voor niets.