eerste nachtvorst

geplaatst op 18-10-2010

De afgelopen week is er op verschillende plekken in Nederland al vorst aan de grond gesignaleerd. De afgelopen nacht is echter de eerste nacht van het winterseizoen 2010/2011 dat er op grote schaal officiële nachtvorst geregistreerd is in Nederland. Op veel plekken in het oosten, noorden, zuidoosten en zuiden van Nederland dook de thermometer bij een heldere hemel onder het vriespunt. Veel mensen moesten vanochtend dan ook de ijskrabbers te voorschijn halen om het ijslaagje van de voorruit van hun auto te verwijderen. De komende nacht zal het aanzienlijk warmer worden. Door een regenfront dat in de loop van de avond en nacht over Nederland zal trekken zorgt ervoor dat de minimumtemperaturen zo tussen de 6 en 9 graden uit zullen komen. Dit is het begin van een periode met wisselvallig weer. De komende dagen zal de zon niet zo vaak te zien hebben en zullen regenbuien zorgen voor een herfstachtig karakter. De vrij krachtige wind uit de westelijke hoek draagt hier zeker een steentje aan bij.