Atlantische rust

geplaatst op 4-10-2010

Momenteel is het rustig in de Atlantische Oceaan wat betreft tropische depressies en orkanen. Nu tropische storm Nicole verdwenen is zijn er momenteel geen actieve systemen meer te vinden in het gebied tussen Afrika en Amerika. De afgelopen weken heeft Latijns Amerika voldoende te verduren gehad. Mexico heeft veel last gehad van water en wind en ook het vakantie-eiland Jamaica heeft een flinke portie te verwerken gehad de afgelopen week. De voorspellingen van een actief orkaanseizoen lijken met maar liefst 14 tropische depressies, stormen en orkanen juist te zijn.

De maand oktober blijkt vaak nog een venijnige staart van het orkaanseizoen te zijn. Het is waarschijnlijk slechts een kwestie van aftellen totdat Otto, Paula en misschien ook nog Richard actief zullen worden. Of alle 21 beschikbare namen voor het seizoen 2010 nog nodig zullen zijn is de vraag.