tropische depressie Gaston

geplaatst op 6-9-2010

Terwijl tropische storm Fiona momenteel nog koers zet richting Bermuda is tropische depressie nummer zeven van het hurricane seizoen 2010 onderweg. Boven de Atlantische Oceaan is tropische depressie Gaston ontstaan. Gaston beweegt zich in westelijke richting en zet koers richting de Cariben. Het systeem is nog erg zwak en de berekeningen voor de route zijn nog erg onnauwkeurig. De huidige berekeningen voorspellen dat Gaston ergens eind deze week  het Caribisch gebied zou kunnen bereiken. Of Gaston dan inmiddels uitgegroeid is tot een tropische storm of zelfs orkaankracht bereikt valt nog helemaal niet te voorspellen.

De meteorologische diensten in Amerika houden Gaston zoals gewoonlijk goed in de gaten en zullen waar nodig tijdig met waarschuwingen komen.