orkaan Igor informatie

geplaatst op 14-9-2010

Op de Atlantische Oceaan trekt momenteel orkaan Igor richting het Caribisch gebied. Igor is inmiddels uitgegroeid tot een categorie 4 orkaan wat boven land voor veel ellende zou kunnen zorgen. Volgens de huidige modellen is de kans dat Igor nog verder aansterkt vrij klein. De windsnelheden die momenteel tussen de 210 en 230 kilometer per uur bedragen zullen binnen vier dagen dalen naar ongeveer 150 tot 180 kilometer per uur. Daarmee zwakt Igor af naar een categorie twee orkaan. Het beste nieuws is dat Igor naar noordwestelijke richting af aan het buigen is, waardoor vrijwel alle landen in de Carbische zone buiten het bereik van de orkaan blijven. Enige land dat wel gevaar loopt is Bermuda. Er is een kans van ongeveer 20% dat Igor redelijk dicht langs Bermuda zal trekken of de eilanden van Bermuda zelfs vol treffen.