onrustig weer in Europa

geplaatst op 17-9-2010

Niet alleen Nederland heeft te maken met lagere temperaturen en buiig weer. In vrijwel heel Europa is het momenteel onrustig. Noorwegen en Zweden hebben gisteren heel wat regen te verwerken gehad, in Frankrijk zijn vooral in het zuidwesten veel buien gevallen en heel de Benelux heeft te kampen gehad met wisselvallig weer. Momenteel krijgt de Cote D’Azur een flinke klets water te verwerken. Spanje en Portugal, waar de afgelopen week vooral zomers weer heerste, krijgen vandaag ook lokaal met regen en onweer te maken.

lekker weer
Wie de zon op wil zoeken moet vandaag wat verder vliegen, dit keer in zuidoostelijke richting.  Populaire zonbestemmingen in Griekenland, Turkije en Cyprus stellen de vakantiegangers de komende dagen niet teleur. Op veel plekken langs de Griekse, Turkse en Cypriotische kust zal het morgen en zondag zomers zijn. In Turkije en Cyprus is tropisch weer, met maxima van 30 graden of meer, goed mogelijk. Ook Griekse eilanden zoals Rhodos, Kos en Samos kunnen lokaal de dertig graden halen.