Mexico vreest orkaan Karl

geplaatst op 17-9-2010

Orkaan Karl zal het komende etmaal het vasteland van Mexico binnentrekken. De orkaan die met windsnelheden tegen de tweehonderd kilometer per uur een categorie 3 orkaan is zal langs de kust maar ook in het binnenland voor veel overlast gaan zorgen. De wind zal nadat de cycloon het vasteland bereikt heeft redelijk snel afnemen. Waarschijnlijk nemen de windsnelheden zo snel af dat er binnen enkele uren sprake is van degradatie van orkaan naar tropische storm. De orkaan zal echter vooral voor overlast door zware regenval gaan zorgen. Weerkundigen verwachten dat Karl lokaal voor maar liefst 300 tot 400 millimeter tegen zal gaan zorgen. Dat levert ongetwijfeld lokaal overstromingen en aardverschuivingen op.
Hoofdstad Mexico City, waar meer dan 20 miljoen mensen wonen waarvan een deel in krottenwijken, zal waarschijnlijk ook een redelijke portie regen krijgen.