klimaatinfo Noorwegen

geplaatst op 9-9-2010

Het Scandinavische land Noorwegen heeft een voor de geografische ligging een relatief mild klimaat. Hoewel de thermometers in grote delen van Noorwegen ver onder het vriespunt kunnen dalen gedurende de wintermaanden is kou, sneeuw en ijs in het zuiden van het land niet gegarandeerd. Gemiddeld is het zuiden van Noorwegen ongeveer 5 tot 7 graden koeler dan Nederland in de wintermaanden. In de zomerperiode is het verschil zelfs nog kleiner, de kans bestaat zelfs dat het in Noorwegen zomers en warm is terwijl wij in Nederland te maken hebben met koel en wisselvallig weer.

Op de site klimaatinfo.nl lees je sinds vorige week alles over het klimaat van Noorwegen inclusief uitgebreide klimaatinfo voor 17 plaatsen in Noorwegen. Ga naar www.klimaatinfo.nl/noorwegen om alles te lezen over temperaturen, neerslag, zonneschijn en extreme weersomstandigheden in Noorwegen.

het klimaat van Noorwegen