heet in Andalusië

geplaatst op 4-9-2010

De Spaanse regio Andalusië maakt zich op voor een heet weekend. Gisteren liepen de temperaturen al op naar 34 tot lokaal maar liefst 38 graden. Voor vandaag en zondag staan dezelfde hete omstandigheden te wachten. Langs de zuidkust worden maximumtemperaturen van 33 tot 35 graden Celsius verwacht, in het binnenland wordt het nog warmer. Steden zoals Sevilla en Jerez de la Frontera kunnen wederom rekenen op zo’n 37 graden of misschien zelfs een graadje of twee meer. Zowel zaterdag als zondagnacht beloofd het lang warm te blijven met minimumtemperaturen die boven de twintig graden liggen. Deze temperaturen worden pas laat in de nacht bereikt.

Vanaf maandag lijkt het eindelijk wat koeler te worden in de meest zuidelijke regionen van Spanje. In Sevilla worden middagtemperaturen rond de 32 graden voorspeld, langs de Costa del Sol wordt het waarschijnlijk ‘slechts’ 29 tot 30 graden. Zoals het er nu naar uitziet zijn deze dagen de laatste dagen van het jaar dat de thermometers richting de veertig graden komen. Voor de komende twee weken staat er geen extreme hitte meer op het programma als de weercomputers gelijk krijgen. Normaal gesproken is de kans vanaf half september op dergelijke hete omstandigheden al aanzienlijk kleiner.