Dubai aanhoudend warm

geplaatst op 7-9-2010

Fata morgana Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten blijft aanhoudend warm. Met middagtemperaturen van ruim veertig graden in de schaduw en nachttempermaturen die amper onder de dertig graden komen is het nog steeds zeer heet in Dubai. Wie het koele zomerweer in Nederland beu is en op zoek gaat naar een warme bestemming kan Dubai als lastminute bestemming beter nog eventjes uit het hoofd zetten. In de regel vind er in oktober een weersomslag plaats waarbij de temperaturen overdag meestal tussen de 32 en 38 graden blijven steken. Nog steeds zeer warm maar wel veel beter uit te houden dan het huidige weertype. Het kan nog erger, want in juli en augustus tikten de thermometers in Dubai soms 48, 49 of zelfs 50 graden aan. Tijdens zulke dagen kun je bijna niet meer doen dan verkoeling zoeken binnen in de airconditioning of in de overdekte skibaan.