actief orkaanseizoen

geplaatst op 24-9-2010

Het hurricane-seizoen heeft inmiddels al zeker 13 tropische stormen opgeleverd. Daarmee zijn we, halverwege het seizoen, al aan het gemiddelde aantal voor een gewoon orkaanseizoen. In maart was al voorspeld dat de orkaanactiviteit in het gebied van de Atlantische Oceaan dit jaar groter zou zijn dan gewoonlijk. Gemiddeld komen er in het orkaanseizoen van juni tot en met november zo’n 10 tropische stormen voor waarvan er 6 uitgroeien tot een hurricane, de officiële benaming van een tropische orkaan in dit deel van de wereld.

Halverwege het orkaanseizoen is met Karl de elfde tropische stormen waargenomen, waarvan er 5 orkaankracht bereikten. De sterkste orkanen zijn grotendeels boven zee gebleven, waardoor de gevolgen beperkt bleven. Als de andere helft van het seizoen net zo actief blijft komen de voorspellingen van bijna een verdubbelde orkaanactiviteit in dit gebied volledig uit.
lees verder op KNMI.nl