aanhoudend zomers in Griekenland

geplaatst op 9-9-2010

Het weer op veel Griekse eilanden blijft aanhoudend zomers. Voor populaire vakantiebestemmingen zoals Rhodos, Kos, Kreta en Samos wordt voor de komende veertien dagen zomers weer voorspelt met middagtemperaturen die gemiddeld tussen de 25 en 32 graden liggen. Vandaag en morgen wordt de grens van dertig graden nog op veel plekken bereikt, met name op de eilanden die behoren tot de Dodekanesos zoals Rhodos en Kos. Vanaf het weekeinde wordt een lichte daling in temperatuur verwacht, maar de zomerse waarde van 25 graden zal voorlopig op vrijwel alle Griekse eilanden gehaald worden.

Ionische eilanden
De enige uitzondering vormen de Ionische eilanden, die ten westen van het vasteland van Griekenland behoren. De weersites geven voor het eiland Corfu een redelijke kans op neerslag op. Dit geldt voor morgen en overmorgen. Ook de andere eilanden in de regio zouden lokaal met een buitje te maken kunnen krijgen.

update vrijdag 10.09.2010
De Griekse meteorologische dienst heeft de verwachting voor de komende 48 uur drastisch gewijzigd. Een zware depressie die momenteel boven de Balkan ligt trekt in zuidelijke richting naar Griekenland. Voor zaterdag 11 september is er voor diverse regio’s in Griekenland een waarschuwing voor zware regenval afgegeven. De eilanden in het zuiden en het oosten van Griekenland lijken de dans te ontspringen. Corfu en Kefalonia krijgen waarschijnlijk wel te maken met onweer en regen.